Sök och boka hotell i London

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Flygplats London


Det finns fem flygplatser kring London. Dessa är Heathrow, Gatwick, Luton, Stansted och London City Airport. Heathrow, som öppnade 1930, är den största flygplatsen i London. Vidare är den flygplats i Europa som ta emot flest passagerare varje år. Flygplatsen har fyra terminaler.

Man kan åka tunnelbana mellan Heathrow och London. Det tar mellan 45 minuter och en timme att ta sig mellan Heathrow och de centrala delarna av London. Du kan också åka ett snabbtåg mellan Heathrow och de centrala delarna av London. Det tar ungefär en kvart, men är också betydligt dyrare än tunnelbanan. Självklart går det också att te en taxi till och från flygplatsen. Men på grund av trafiksituationen i London så kan det ta dryga timmen att ta sig in till de centrala delarna av staden.

Flygplatsen Gatwick, West Sussex söder om London, är den näst största i regionen. Det enklaste sättet att ta sig från Gatwick i till centrala London är via buss eller tåg. Om man flyger med ett lågprisbolag är chansen stor att man landar på Stansted. Stansted, som ligger ungefär fem mil utanför centrum, är Londons tredje största flygplats och trafikeras bland annat av Ryanair. För att ta sig mellan Stansted och de centrala delarna av London kan man välja att åka med snabbtåget Stansted Express, som tar upp till en timme, buss, som tar ungefär en timme och en kvart samt taxi. Att ta en taxi från Stansted in till London är dock ganska dyrt och kan ta cirka en och en halv timme.

Flygplatsen Luton, som ligger ungefär fem mil utanför centrala London, används också huvudsakligen av lågpris- och charterbolag. När du ska ta dig från flygplatsen och in till stan har du att välja på buss eller tåg. London City Airport är en STOL-flygplats. STOL står för Short Take Off and Landing. Flygplatsen trafikeras följaktligen endast av de flygplan som kan start och stanna på mycket korta sträckor. Du kan enkelt ta dig mellan de olika flygplatserna i London. National Express kör bussturer som avgår flera gånger i timmen.

Kom ihåg att det också går att hyra en bil vid Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton och City. För mer information kan du bland annat surfa in på biluthyrningsföretaget Avis sajt. Här hittar du information om biluthyrning i London. När man ska resa från London ska man vara i god tid ute vid flygplatsen. Detta eftersom det ofta förekommer köer.