Sök och boka hotell i London

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

London sevärdheter


London är en stad med massor av sevärdheter. Därför kan det vara en bra idé att planera in vad man vill titta på innan man åker på semester till London. Ta en karta och se vilka sevärdheter som ligger nära varandra. Läs också på vilka öppettider som gäller för olika byggnader och museer.

Torget Piccadilly Circus ligger i de centrala delarna av London. Piccadilly Circus byggdes 1819 och syftet var att länka samman Regent Street med den stora shoppinggatan Piccadilly.
Tidigare lystes torget upp av alla de neonskyltar som var placerade på de intilliggande husens fasader. På torget står en berömd aluminiumstaty av kärleksguden Eros. Det finns en tunnelbanestation precis vid Piccadilly Circus. I närheten av torget hittar du flera teatrar. Bron Tower Bridge är också värd ett besök under en vistelse i London. Då den invigdes 1894 så var den världens första klaffbro. Tower Bridge, som går över floden Themsen, har två stycken torn med en gångväg emellan. Ett besök uppe på gångbron kan verkligen rekommenderas då utsikten över London är magnifik. Om du åker tunnelbana till Tower Bridge så ska du gå av på stationen Tower Hill.

Den medeltida borgen Towern, från 1078, som ligger vid Themsen, är idag ett mycket berömt museum. Här kan man bland annat titta på de brittiska kronjuvelerna. Nästan lika berömda som borgen är dess vaktstyrka. De kallas för beefeaters. Lättaste sättet att komma till Towern är att åka tunnelbana och gå av vid stationen Tower Hill. Vidare ska du inte missa Buckingham Palace när du är i London. Palatset har länge varit en bostad för kungligheter. När du är vid Buckingham Palace så ska du ta tillfället i akt titta på när vakterna byts av. Det är onekligen ett intressant skådespel. Om man vill åka tunnelbana till Buckingham Palace ska man antingen gå av på stationerna St. James’s Park station eller Victoria station. Palatset ligger dock en dryg kvarts promenad från bägge stationerna.

Big Ben och Westminsterpalatset, vid Themsen norra strand, är också värt ett besök. Här återfinns överhuset och underhuset där de brittiska politikerna tar beslut i olika frågor. Varje timme kan du höra klockan Big Ben slå i Clock Tower. Om du åker tunnelbana till Big Ben och Westminsterpalatset, ska du gå av vid Westminster station. En av Londons mest välbesökta attraktioner är vaxmuseet Madame Tussauds. Här hittar du många celebriteter i vax. Dockorna bytts ut med jämna mellanrum. Om du åker tunnelbana till Madame Tussauds så ska du gå av vid Baker Street station.

Om du turistar i London ska du inte missa London Eye. Med sina 135 meter är det idag världens största pariserhjul. Utsikten över den engelska huvudstaden går det verkligen inte att klaga på. En molnfri dag kan man se ungefär 4 mil. Åker du tunnelbana till London Eye så är den närmaste stationen Westminster station. Om man är turist i London så kan en guidad båttur på Themsen rekommenderas. Vidare kan man köpa en biljett till The Big Bus Company. Det finns många bussar runt hela London och du kan hoppa av, samt stiga på, vart du vill när du vill. Även turerna med The Big Bus Company är guidade.

I London finns massor av museum, däribland Imperial War Museum, The Sherlock Holmes Museum, British Museum och Museum of London. Det kan vara bra att komma ihåg att de flesta statliga museerna i London har fri entré.