Sök och boka hotell i London

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

London väder


London har ett så kallat tempererat klimat. Detta innebär att sommaren är ungefär lika lång som vintern. Emellertid råder ingen direkt konsensus vad som, mer i detalj, avgör om man talar om ett tempererat klimat. Om man tar en bred definition så bör medeltemperaturen under de kallaste månaderna ligga mellan -3 grader Celsius och 18 grader Celsius. Under sommaren ska temperaturen ligga över 10 grader Celsius.

Under sommarmånaderna stiger temperaturen i London sällan över 33 grader Celsius. Det är också väldigt sällsynt att det snöar i London. I regel händer det kanske en eller ett par gånger per år. Sällan överskrider snötäcket 25 mm. Då London är omgiven av en gigantisk statsmiljö resulterar detta till att mikroklimat uppstått. Temperaturen i de centrala delarna av London kan vara så mycket som upp till fem grader Celsius högre än i den intilliggande regionerna.

Är du intresserad av att få veta vilket väder det blir på din semester i London så finns det många sajter som erbjuder väderprognoser. Flera reseföretag, såsom Ticket och Resfeber, har på sina hemsidor väderprognoser för de destinationer de erbjuder resor till. Vidare kan hitta väderprognoser för London på Google, Passagen och Yahoo.

För att i detalj studera medeltemperaturen i London över tid rekommenderas sajten Met Office. Här kan du också hitta aktuella väderprognoser. En annan bra vädersajt är Weather. Likaså tv-kanalen BBC ger dig uppdateringar beträffande vädret i London.

När man ska turista i London kan det vara bra att ha med sig paraply. Detta eftersom det regnar mellan 11 och 15 dagar i månaden. Vädret kan också växla snabbt. Så ta med dig något regnskydd ut på stan även om det verkar bli en solig dag. När det regnar under en längre period i London så känns det också kallare i luften. Ta därför även med dig en extra tröja som håller dig varm. Om du frågar personalen på hotellet eller vandrarhemmet så kan de med allt säkerhet informera dig om hur väderprognosen för dagen ser ut.