Sök och boka hotell i London

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

London


Englands huvudstad London har länge varit ett populärt resmål för svenska turister. Staden, med sina sju miljoner invånare, lockar varje år en strid ström av besökare varje år. I London finns ett så gigantiskt utbud av attraktioner och sevärdheter att ingen besökare kan tänkas bli missnöjd. Då London ligger så nära Sverige är det ett perfekt resmål för weekend, men naturligtvis också för en längre semester. Om du flyger till England landar du antingen på den internationella flygplatsen Heathrow eller på Gatwick, Luton och Stansted, som ligger något längre utanför staden. London City Airport trafikeras av flygplan, som kan starta och landa på korta sträckor. Det är ganska enkelt att få tag på billiga flygbiljetter till London. Flygbiljetter till London hittar du bland annat via BIG Travel, Travelpartner, Flygbilligt, Travelstore och Sterling.

Om du letar efter ett hotellrum i London så finns flera bra sajter. Bland annat är Centrallondonhotels en sajt att rekommendera. Här är det också möjligt att boka ett hotellrum direkt online. När man är turist i London så finns det massor av attraktioner. Några av de mest berömda platserna och byggnaderna är London Bridge, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Tower of London, Trafalgar Square och Westminster Abbey. Om det är första gången som man åker till London kan det vara en bra idé om man införskaffar en resehandhandbok. Du kan bland annat beställa resehandböcker för London från Bokus.

Många väljer också att åka till London för att titta på fotboll i toppklass. I London hittar du klubbar som Chelsea, Arsenal, West Ham, Tottenham Hotspurs och Fulham. Ett annat sport sportevenemang som drar mycket publik är tennisturneringen Wimbledon. Populärt är också att åka till London för att titta på musikal. Du kan boka din musikalbiljett direkt på sajten Londontown. Den som är sugen på shopping i London lär inte bli besviken. Här finns många stora varuhus. Några av dessa är Harrods, Harvey Nichols och Selfridges. Om man gått runt en hel dag i London så kan det vara skönt att slappna av i någon av stadens vackra parker. Ett skönt sätt att bekanta sig med London är att köpa en biljett som tar dig ut på en tur med The Big Bus Company.

Hyde Park är en jättestor park som ligger mitt inne i London. Är man romantiskt sinnad kan man ta med sin bättre hälft på en liten roddtur på sjön The Serpentine som ligger mitt i parken. Andra parker som är värda att besöka är exempelvis Regent’s Park och S:t James’s Park. Restaurangutbudet i London är mycket stort. Här kan du hitta maträtter från världens alla hörn. Men svenska ögon så kan ett restaurangbesök i London uppfattas som något dyrt. Men det går också att hitta flera bra restauranger med humana priser.

Det är mycket enkelt att ta sig runt i den stora staden London. Detta tack vare det väl utbyggda kollektivtrafiknätet. Tunnelbanan i London, som är världens äldsta, har totalt 275 stationer. Det går naturligtvis även att ta bilen till London. Men en varning utfärdas dock till de förare som inte är vana vid vänstertrafik. Vidare kan man ta sig runt London med taxi eller buss. Men har man pigga ben så är ett gott råd att försöka gå så mycket som möjligt. På det viset upplever man staden på ett helt annat sätt. Om du vill hålla dig uppdaterad om vad som händer i London under den tid som du är där så ska du köpa tidningen Time Out. Innan du åker till London är det bra om du är försedd med en karta. Du kan också få tag på gratis kartor på British Travel Centre som ligger vid Piccadilly Circus